Din Guide Till En Effektiv Kost

Den ultimata boken för dig som vill transformera din kropp gneom ett effektivt kostupplägg

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"9bd08":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"9bd08":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)","hsl":{"h":210,"s":0.78,"l":0.01}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"9bd08":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ladda Ner Gratis!

Varför Pull-ups?

Pull-ups(eller Chin-ups) ä ren utav de bästa övningarna för att få en stor och stark rygg. Pull-ups klassas även med bland basövningarna eftersom det är en så bred och tung övning som använder större delen utav överkroppen. Därför är pull-ups nåt du bör ha med i varje träningsprogram.

För en nybörjare kan pull-ups vara väldigt svårt att klara av då det kräver en del grundstyrka. Då kan det vara bättre att träna på stångrodd istället, tills det att du klarar pull-ups.

Teknik

Pull-ups börjar med att du tar ett fast tag om en pull-up bar. dra sedan upp din egen kroppsvikt med hjälp utav ryggen och armarna, fortsätt hela vägen tills att din haka kommer ovanför stången. Sänk sedan ner dig själv med samma kontrollerande rörelse för maximalt resultat.

Det finns två olika varianter du kan göra, antingen med handflatorna mot dig eller bort ifrån dig. De två olika varianterna kommer att ge lite olika resultat men jag rekommenderar att fokusera med handflatorna bort ifrån dig.

pull-ups

Pull-ups kan vara svårt att utföra på rätt sätt, men försök att ha en så kontrollerad rörelse som möjligt utan att gå fram med benen framför kroppen.

Fuska inte

Många “kastar” upp sig när de gör pull-ups. Om man nu kan kalla det för en Pull-up… Rörelsen ska vara kontrollerad och du ska använda ryggen och armarna för att dra upp dig. Svinga inte upp dig, det kanske känns bra för tillfället men du kommer inte att få några resultat, och risken för att skada sig ökar rejält.

Tips

  1. Grepp: Handflatorna utåt med ett stadigt grepp, så att du inte tappar det.
  2. Greppavstånd: Ta ett brett grepp, lite bredare än axelbrett.
  3. Armbågar: Gå hela vägen ner så att du får raka armbågar när du hänger i stången.
  4. Bröst: Ut med bröstet!
  5. Huvud: Håll det neutralt, kolla rakt fram.
  6. Överkropp: Försök att inte böja ryggen, utan va så rak som möjligt i överkroppen.
  7. Ben: Böj på knäna och lägg ena foten bakom den andra för att slippa att slå i marken.
  8. Andning: Andas in när du är nere, håll inne när du är högst upp, och andas ut påvägen ner igen.

Tekniken är alltid viktig och i den här videon kan du lära dig exakt hur man gör!

Några fler frågor? Ställ dem i kommentarsfältet!

Lycka till!

Johannes Källman

Hej, det är jag som är Johannes. Jag är författaren bakom Gymlivet där jag strävar efter att förse mina läsare med användbar information som inte är fullt av skitsnack.


Vissa av mina läsare frågade om mer personlig hjälp, vilket är varför jag startade personlig träning online. Sedan dess har jag hjälp över 100 klienter att nå sina drömkroppar.


Om du är redo att ta nästa steg och förändra din fysik för gott så kan du klicka här för att se vad jag kan hjälpa dig med.


Du kanske också gillar:

Deffa Eller Bulka: Hur Du Vet Vad Du Ska Göra

Kycklingbröst Med Spenatfyllning

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att visas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Add Content Block

Prenumerera På Nyhetsbrevet